Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След катастрофата с автобуса: Шест души остават в болницата в Стара Загора

Общество

След катастрофата с автобуса: Шест души остават в болницата в Стара Загора

След катастрофата с автобуса: Шест души остават в болницата в Стара Загора - Tribune.bg
Снимка:

В болницата в Стара Загора останаха 6 души – 3 деца, майка придружител и двама пациенти в Клиниката по реанимация и интензивно лечение. Това съобщи за bTV проф. Йовчо Йовчев, директор на болницата в Стара Загора.

Днес сутринта на територията на болницата в Клиниката по детска хирургия имаше двама психолози, които работиха с децата до обяд, докато тръгнат за Република Сърбия, допълни проф. Йовчев.

Той разказа, че в болницата към 20 ч. снощи е имало два дежурни екипа в Спешно приемно отделение.

След подаването на сигнала за катастрофата са били поканени всички дежурни консултанти, които са на разположение в дома - от клиниките по ортопедия, детска хирургия, гръдна хирургия, неврохирургия. Допълнително са се включили и лекари от Клиниката по педиатрия. Заедно с екипите на Спешно приемно отделение общият брой е достигнал около 10 лекари и 10 сестри.

„Това даде възможност на колегите на територията на болницата да извършат необходимата лечебно-диагностична дейност в ранните етапи на транспортиране и постъпване на пациентите, което пък доведе до бързо стабилизиране на всеки един от тях“, заяви проф. Йовчев.

Пациентите, които са на територията на Клиниката по анестезиология и реанимация, ще останат там до пълно възстановяване на всички жизнени функция, макар да са стабилни. Те са на мониторинг по отношение на наблюдение и изследвания, допълни проф. Йовчо Йовчев.

Останалите деца, заедно с майка си ще останат докато приключат административни действия от разследващите органи, след което ще бъдат изписани и транспортирани към Сърбия, каза още той.

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети