Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След мярката на Кацаров: Сайтът за издаване на сертификати изчезна

Общество

След мярката на Кацаров: Сайтът за издаване на сертификати изчезна

Сайтът his.bg, който издава сертификати блокира и няма никакъв достъп до него. След като вчера служебният здравен министър Стойчо Кацаров реши да въведе като противоепидемична мярка срещу разпространението на коронавирус, въвжедането на „зелен сертификат“, сайтът отчете висока степен на опити за влизане.

По всичко личи, че не е издържал и е блокирал, а с това е възможността на хиляди българия да си извадят необходимия документ. В това време мерките на Кацаров, срещу които днес имаше протести, влизат в сила тази нощ, а утре който няма „зелен сертификат“, ще бъде нарушител, ако поиска да влезе в ресторант или в мола.

По-рано днес медията ни получи сигнал от читател, че му е отнело повече от половин денонощие, стотици неуспешни опити и много изгубени нерви да извади сертификат на ваксинираната си майка.

„След попълване на данните и избор на опция „продължи“ не се случва нищо. Никой ме отговаря на посочените телефони“, недоумява мъжът. Той разказва, че дори не се появявало съобщение за техническа грешка.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема