Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След половин година: Отпускат до 2500 лв. за наводнените карловски села

Общество

След половин година: Отпускат до 2500 лв. за наводнените карловски села

След половин година: Отпускат до 2500 лв. за наводнените карловски села - Tribune.bg
Снимка:

Половин година след бедствието в Карловско държавата отпуска допълнително по 2500 лв. на пострадалите от наводнените села Богдан, Каравелово и Слатина. Финансовата подкрепа ще отиде при хората, чиито домове бяха засегнати от големия потоп на 2 септември миналата година, съобщава Нова тв.

Хората продължават сами да отстраняват щетите. Всички засегнати домакинства получиха по 375 лв. еднократна помощ от държавата. 396 семейства в трите села получиха и средства по дарителската кампания. Но тези средства се оказаха недостатъчни.

Кметът на община Карлово Емил Кабаиванов каза, че министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров е издал заповед към "Фонд за социална закрила", с която се дава възможност на всички пострадали, утвърдени с решение на Общинския съвет, да кандидатстват за допълнително финансово подпомагане в размер до 2500 лв. Кандидатстващите трябва да отговорят на 4 условия: имотът да е законно построен, да са получили първоначалната помощ от 375 лв., жилището да е единствено, да имат месечен доход „социален минимум“ – 504 лв. на член от семейството, допълни Кабаинавов. Документите се подават в Община Карлово, поясни кметът. Той посочи, че пари няма да се дават, а ще се заплащат фактури за домакинско оборудване и обзавеждане на дома.

Кметът обясни и какви действия са предприети по възстановяването на селата след наводненията. Той посочи, че хората ще получат и обещаните 1200 кубика дърва - по 4 кубика на семейство.

Кметът посочи, че речните корита са почистени и няма риск за живота на хората в трите села. Инфраструктурата ще продължи да се възстановява според финансирането, допълни Кабаинавов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети