Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След поредния ремонт на ремонта, СО контролира строго реконструкцията на жълтите павета

Общество

След поредния ремонт на ремонта, СО контролира строго реконструкцията на жълтите павета

След поредния ремонт на ремонта, СО контролира строго реконструкцията на жълтите павета - Tribune.bg
Снимка:

Солени санкции грозят фирмата, която ги реди, ако не се справи

Непръкъснат контрол е наложен на ремонта на жълтите павета в София, разказа в ефира на „Събуди се” кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е поредният опит те да бъдат пренаредени технически изправно.

„Моята голяма болка са жълтите павета. Те са знакови за София. Знаете, че беше безобразно наредено и се разреди по безобразен начин настилката. Поканих едни от най-добрите експерти, дадохме всичко от себе си. Сега остава строителите да си свършат работата. Разпоредила съм ежедневен, непрекъснат контрол на място. И ако и този път една от най-големите строителни фирми в България, си позволи да не се справи с тази задача, не просто няма да и бъде платено и ще бъде санкционирана, но това за мен ще означава, че фирмата може би има други цели”, закани се още тя.

„Последният мандат за всички кметове е безпрецедентен. 3 месеца, след като започнахме работа дойде COVID кризата. Тя ни принуди да трансформираме плановете и бюджетите. Изправи ни пред много сериозни предизвикателства. След това започна инфлацията. През цялото това време местната власт остана единствената стабилна. Развитието на София не е спряло. И в момента работим по около 20 структуроопределящи проекта. Такива са пробивите на бул. „Филип Кутев” и „Тодор Каблешков”. Всъщност говорим за изцяло нов, огромен, прекрасен шестлентов път с велоалея, с широки тротоари. Всичко това дава възможност за връзка с други трасета”, поясни още Фандъкова.

Тя отново зави, че няма да се кандидатира на тези местни избори, но и призна, че оставя на следващия кмет сериозни задачи.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати