Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След проверката на МОСВ и прокуратурата: Унищожават над 24 тона стари пестициди във Варненско

Общество

След проверката на МОСВ и прокуратурата: Унищожават над 24 тона стари пестициди във Варненско

След проверката на МОСВ и прокуратурата: Унищожават над 24 тона стари пестициди във Варненско - Tribune.bg
Снимка:

Повече от 24 тона стари пестициди и близо 2 хиляди литра течни отровни вещества, складирани в стара постройка край село Неофит Рилски, община Ветрино, ще бъдат унищожени. Това е резултатът от проверката на място на министърът на околната среда и водите Емил Димитров и зам.-главният прокурор при Върховна административна прокуратура Десислава Пиронева.

Най-опасните стари препарати на територията на страната ще бъдат унищожени в инсенератор във Франция, припомни Димитров. За преопаковането и изнасянето на пестицидите държавата осигурява близо 10 милиона лева. Целта е до края на годината да бъдат унищожени около 1 000 тона опасни вещества. До изнасянето им във Франция пестицидите ще бъдат съхранявани на склад в Южна България.

Прокурор Пиронева допълни, че дали някой трябва да носи административно-наказателна отговорност за наличието на опасни отрови из цялата страна, ще се вземе решение след приключване на всички проверки. Тогава ще стане ясно и дали има констатации за извършени престъпления.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати