Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След проверките: Откриха 8 работещи заведения навръх 8 декември

Общество

След проверките: Откриха 8 работещи заведения навръх 8 декември

Снимка:

В София се е стигнало и до арест

От полицията са направили над 1000 проверки за работещи заведения навръх студентския празник. Само в София миналата нощ са открили 7 бара, в които има клиенти.

А навръх 8-ми декември в София се е стигнало и до арест заради неспазване на мерките срещу вируса.

Сред нарушите правилата – наргиле бар, който се намира в пазар „Илинден”. Въпреки забраната, собственикът на пазара заяви пред NOVA, че го е дал под наем за вечерта на частно лице, за частно парти. На студентския празник имало 40 души в бара, разказа телевизията.

След купона през нощта, днес наргиле барът беше заключен. Помещението е било отдадено под наем само за конкретната вечер. След намесата на полицията, от пазара казват, че вече няма да дават бара под наем. Заради партито в наргиле бара на пазара са съставени няколко акта.

„На юридическото лице е съставен акт за нарушение по Закона за здравето. На управителя също . Намерено е и нерегламентирано съхраняване на тютюн”, обясни министърът на вътрешните работи Христо Терзийски.

Най-много проверки навръх 8 декември е имало в София – 360. От въвеждането на мерките има съставени над 25 000 акта за нарушаването им от страна на полицията.

„За страната имаме един единствен случай, за Пловдив е установено заведение, което работи, т.е. в Асеновград. А в София са установени 7 нарушения, за които са съставени актове по Закона за здравето. Имаме дисциплинирано общество и собственици на заведения”, смята министърът.  


Коментари (1)

Луд без зелник По-важно е ,сега дали работят!Ако работят,тогава се сърдете на проверяващи и институции,а не на лакомите собственици!
10.12.2020 10:15 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още