Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След проверките: „Топлофикация София” е изчислила правилно изравнителните сметки

Общество

След проверките: „Топлофикация София” е изчислила правилно изравнителните сметки

Снимка:

Това са установили проверки на КЕВР и енергийното министерство

„Топлофикация София” не е нарушила закона и нормативните актове при издаването на изравнителните сметки за парно. Това показват резултатите от две извънредни проверки - на Министерство на енергетиката и на КЕВР, съобщават от дружеството. Проверката беше извършена след заповед на министъра на енергетиката и включваше „Топлофикация София“, в ролята ѝ на топлинен счетоводител и още шест други фирми, изпълняващи дейността за дялово разпределение на топлинната енергия.

В рамките на инспекцията от дружеството е изискана информация по девет точки, обхващащи всичките му дейности през предходния отоплителен сезон, включително и приспадането на суми след намалението на цената на топлинната енергия.

Няколко дни по-рано бяха оповестени и резултатите от проверката на Министерство на енергетиката. Част от заключението гласи: „Стойността на сумите за връщане вследствие на ретроактивното регулиране на цената на топлинната енергия (по реда на § 2, ал. 12 от ПЗР към Закона за допълнение на ЗЕ) за всеки имот на територията на гр. София, обект на проверката, са правилно определени от топлопреносното предприятие.

В няколко последователни точки е посочено, че „Топлофикация София“, като дружество, изпълняващо дейността дялово разпределение на топлинна енергия, е спазило законовите изисквания при изготвянето на индивидуалните изравнителни сметки.

Проверяващите са установили, че в изравнителните сметки на „Топлофикация София“ са отразени различните ценови периоди в съответствие с решенията на КЕВР за утвърждаване на цени на топлинната енергия. В тях е упоменат размерът на разликата между сумите за топлинна енергия по цените, утвърдени с решенията на регулатора и Закона за енергетиката.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още