Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След смъртта на таксиметров шофьор, колегите му блокираха столичен булевард

Общество

След смъртта на таксиметров шофьор, колегите му блокираха столичен булевард

След смъртта на таксиметров шофьор, колегите му блокираха столичен булевард - Tribune.bg
Снимка:

Таксиметрови шофьори блокираха късно снощи столичен булевард след саморазправата в квартал „Разсадника“, при която до смърт беше пребит техен колега.  

Повече от 10 автомобила препречиха бул. „Тодор Александров“.

В района имаше засилено полицейско присъствие. Стигна се и до напрежение при опит на цивилни коли да преминат по булеварда.  

Събралите се скандираха „убийци“.

„Видях двете коли как се засякоха. От колата изскочи младеж и започна да налага шофьора на таксито и той излезе от колата. Като най-вероятна причина за агресията е това, че са се засекли на еднопосочната улица", разказва Петя Илиева, която става свидетел на жестокия побой.

На мястото пристига и братът на таксиметровия шофьор. „Брат ми звънна и само чух - „Брат, бият ме“. Не можеше да говори по телефона. Изтичах до тук да видя какво става. Видях го в колата целия жълт. Докато отида до него брат ми припадна и си глътна езика. С какво са го били, как са го били - не мога да ви кажа“.  

След боя 34-годишният шофьор на такси изпада в безсъзнание и се свлича на земята. А спешните медици на място единствено констатират смъртта. Аутопсия ще покаже дали мъжът е загинал в следствие на побоя, при падане на земята или е получил инфаркт.  

Инцидентът става на метри от болница „Света София“. „Толкова ли не можаха да свалят една апаратура да му помогнат. Все пак това е болница. Да родилно е. Но е болница и са медици. Как могат да допуснат младо момче да си отиде, три дечица е оставил“, заяви Весела, братовчедка на починалия.

Нападателят е задържан в МВР болница с хематоми. Той има регистрации за шофиране след употреба на алкохол и дрога. По неофициална информация разследващите работят  и по втора версия - за това, че в скандала се включва приятел на таксиметровия шофьор, с когото се нахвърлят да бият  23-годишното момче. Близките на загиналия мъж, обаче настояват за справедливост.   

„Искам до живот да му дадат на този човек. Ако излезе, ще му стъжним живота цялата рода тук“, сподели братът на починалия. 

 


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Какви новини искате да четете през 2023 година?
Покажи резултати Скрий резултати