Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След срещата на семействата на загинали на пътя: Депутатите спешно обсъждат промени

Общество

След срещата на семействата на загинали на пътя: Депутатите спешно обсъждат промени

След срещата на семействата на загинали на пътя: Депутатите спешно обсъждат промени - Tribune.bg
Снимка:

На извънредна правна комисия ще се дискутират мерки, с които да се сложи край на войната по пътищата

Близки на загинали в катастрофи отново излязоха на протест. 11 семейства се събраха пред Министерството на вътрешните работи с искания за спешни законодателни промени. След това те влязоха за среща с вътрешния министър Калин Стоянов, съобщи бТВ.

„Баща съм на Йордан Бозуков, който на 20 март тази година беше застигнат от бясно движещ се автомобил, пиян шофьор, 2,03 промила алкохол в кръвта. Чакаме и автоекспертизата. Тук сме с цел - държавата работи, полицията работи, спират, правят проверки, но законите са много леки“, казва един от протестиращите.

„На мен в полицията нищо не са ми казали. Моето дете сама си го намерих, никой не ме е уведоми. Искам кардинални промени в закона. Моето дете няма да се върне, но не искам да има повече почернени майки в моето състояние“, заявява Радка Петкова, майка на загиналия Георги.

Хората настояват разследванията на тежките катастрофи да се извършват много по-сериозно и бързо, отколкото в момента.

„Наистина се надявам да направят нужното и да спре този ад по пътищата. Борим се за криминализиране на отказа от алкохол и наркотици и когато има превишение на скоростта, да не се води убийство по непредпазливост“, каза Петя Иванова, организатор на протеста.

На срещата присъстват и депутати – по двама представители от всяка парламентарна група, както и прокурори и следователи.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати