Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След срутването на фасада на улица в София – Глоба за строителя между 5000 и 50 000 лв

Общество

След срутването на фасада на улица в София – Глоба за строителя между 5000 и 50 000 лв

След срутването на фасада на улица в София – Глоба за строителя между 5000 и 50 000 лв - Tribune.bg
Снимка:

Строителната фирма, която днес предизвика падането на фасада на сграда в центъра на столицата, ще бъде глобена. Това съобщи пред журналисти инж. Анна Вячева, началник на отдела по устройство на територията и контрол на строителството към район „Оборище“.

Фасада на сграда се срути върху улица в София (ВИДЕО)

„Вече се съставя акт за установяване на нарушение, който ще бъде изпратен на Столичната община, за да бъде издадено наказателно постановление. В такива случаи законът предвижда глоба от 5000 до 50 000 лв.“, обясни тя.

По думите ѝ става дума за две сгради, които са с обща технологична фуга помежду си. Преди около месец е започнало събарянето на тази откъм ул. „Оборище“. Тя била съборена без проблем, но покривът на другата сграда рухнал и това направило конструкцията нестабилна.

„Издадохме четири предписания да се направи допълнително укрепване на фасадата откъм улицата. Наложи се да ги спрем за известно време, защото много трудно изпълниха предписанията ни. Но в крайна сметка го направиха.“, обясни още Вячева.  

„Сега това, което видяхме от видеоклиповете не отговаря на това, което беше декларирано пред нас - че събарянето ще стане с багер с клещи, който буквално ще „изяде“ фасадата, за да няма проблеми. Очевидно това не е спазено и стената пада. За щастие няма пострадали. Всички материални щети по улицата ще бъдат отстранени за сметка на строителя“, добави още тя.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети глоба, улица
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати