Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След труса: Учениците в област Пловдив ще са училище в четвъртък

Общество

След труса: Учениците в област Пловдив ще са училище в четвъртък

След труса: Учениците в област Пловдив ще са училище в четвъртък - Tribune.bg

Няма данни за пострадали ученици, учители и други служители

Учебните занятия в част от училищата в област Пловдив, в които днес следобед бе усетено силно земетресение, бяха временно прекратени, но утре учебният процес продължава, съобщават от МОН.

Няма данни за пострадали ученици, учители и други служители. При бърза организация децата бяха изведени на двора на училищата, а родителите и придружителите на по-малките получиха съобщения, че могат да ги отведат. Учителите изчакваха семействата, които нямаха възможност да пристигнат веднага.

Няма данни за значителни щети, които да не позволят провеждане на обучение.

До момента в МОН има информация за пропукана стена в коридора на основно училище „Гео Милев“ в Садово, за паднала мазилка в училището в асеновградското село Боянци, пукнатина на външна стена на общежитието на ПГ “Цар Иван Асен Втори” в Асеновград, счупени прозорци на физкултурен салон в село Караджово и паднали осветителни тела, неизползваем комин и пукнатини по коридори в училище в Катуница. Създадена е организация нанесените щети бързо да бъдат отстранени.

Регионалното управление на образованието в Пловдив поддържа постоянна връзка с местната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети МОН, ученици, трус
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети