Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. След верижната катастрофа на трамваи: Хипотезата е човешка грешка

Общество

След верижната катастрофа на трамваи: Хипотезата е човешка грешка

Снимка:

Само пострадалата ватманка остава за лечение в болница

„Хипотезата е, че ватманът на последния трамвай е отклонил вниманието си”. Това заяви пред Нова ТВ Иво Василев, зам.-директор на Столичен електротранспорт за вчерашната верижна катастрофа на трамваи в София. При катастрофата на „Искърско шосе” почина 30-годишен мъж.

„Най-вероятно в първите 80 метра ватманката не е внимавала достатъчно. Когато тя е на около 20 метра и евентуално е започнала да спира електрически, вече е нямало достатъчно време, за да обезопаси трамвая. Видими следи от спирачен път не бяха установени”, каза Иво Василев.

 „Предполагаемата скорост на последния трамвай е около 15км/ч, но само предполагам това. Тази скорост е достатъчна да предизвика инцидент”, допълва той.

„Ранените вече са освободени от болничните заведения и само ватманката е с травми, които налагат болнично лечение”, казва Василев.

Той обясни, че всеки спрял трамвай е с активирана паркинг спирачка, която е много повече от ръчната спирачка при колите.

Василев подчерта, че техническото състояние на последния трамвай е било отлично. Той е излязъл от ремонт преди 20 дни и е в най-доброто състояние от всички други. Всеки ден преди началото на смяна, както и в нейния край се извършвали тестове за алкохол.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още