Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Следим броенето на бюлетините утре на сайта evideo.bg

Общество

Следим броенето на бюлетините утре на сайта evideo.bg

Следим броенето на бюлетините утре на сайта evideo.bg - Tribune.bg
Снимка:

Към 14 часа на 1 април са регистрирани 5400 извършени теста на устройства за видеонаблюдение и видеозаснемане

Видеонаблюдението на процеса на броене на бюлетините и обработването на изборните протоколи след края на изборния ден в неделя – 2 април, ще е достъпно на интернет адрес: https://evideo.bg/. Всеки гражданин, който желае да наблюдава процеса по обработване на изборните книжа в дадена СИК в страната, може да го направи на посочения сайт, съобщават от Министерството на електронното управление.

Към 14.00 часа на 01 април 2023 година са регистрирани 5400 извършени теста на устройства за видеонаблюдение и видеозаснемане. Тестовете са реализирани от председателите на СИК, според предварително посочените указания.

Всички тестове до момента са преминали успешно, като има само няколко единични бройки на подменени мобилни устройства.

„Напомняме, че днес, до края на деня, се очаква да се реализира тест на процеса по видеонаблюдение и видеозаснемане във всяка СИК. В случай, че бъде установен дефект на мобилните устройства, председателят на съответната СИК следва да информира незабавно съответната общинска администрация, която съвместно с представител на „Информационно обслужване“ АД по места, да замени дефектното устройство“, посочват от министерството.

В деня на изборите –  2 април 2023 година към МЕУ ще функционира Контактен център за съдействие по време на видеонаблюдението и видеозаснемането на обработването на бюлетините след края на изборния ден. Центърът ще бъде в готовност да отговаря на въпроси на председателите на СИК, след приключване на изборния ден, до края на обработването на бюлетините в цялата страна.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети