Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Случаите на COVID-19 в България станаха 190

Общество

Случаите на COVID-19 в България станаха 190

Случаите на COVID-19 в България станаха 190 - Tribune.bg
Снимка:

Нови случаи са регистрирани тази нощ

С бавен темп растат регистрираните нови случаи на коронавируса в България. Общата бройка – заедно с изписаните и починалите, стана 190.

Мнозинството от случаите са подобряващи се или стационарни положения, обясни проф. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния щаб. Остава критично състоянието на двама пациенти – единият е интубиран още на вратата, другият пациент, приет от друга софийска болница. Вторият скоро ще бъде събуден.

Засега в София няма да бъде въведен вечерен час, крайното решение ще бъде взето от кмета на София Йорданка Фандъкова.

Мутафчийски се позова и на изследване на американски учени, според което българските мерки са адекватни.

„Заключението на Вирджиния показва, че България се справя добре. „Те идентифицират 2 от 11 случая. Това означава, че те действат добре. Можем да прогнозираме, че епидемията ще премине бързо“. Както виждате, ние взехме много адекватна мярка в Банско и тя е изключително ефективна“, коментира той.


Коментари (2)

Шеф на здравната каса А новият шеф на здравната каса връща на работа персонала.Кой ли ще е отговорен утре,ако заразата се разшири и обхване и тях?Цял свят прави карантини,а нашия умник връща на работа.Отговорност?
23.03.2020 10:49 / Отговор
Дедо министър Крайно време е да спрем с назначенията на дядовци на министерски постове.Ананиев ,например.Отложил онлайн работата на администрацията!?
23.03.2020 13:34 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати