Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Служители на МВР-Видин излязоха на протест за достойно заплащане и реформа в системата на МВР

Общество

Служители на МВР-Видин излязоха на протест за достойно заплащане и реформа в системата на МВР

Служители на МВР-Видин излязоха на протест за достойно заплащане и реформа в системата на МВР - Tribune.bg
Снимка:

Утре ще се проведат демонстрации и в други три града в страната

Членове на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) във Видин излязоха на протест в обедната си почивка, в 12 часа и 1 минута, пред сградата на Областната дирекция на вътрешното министерство (ОДМВР) в дунавския град.

Служители на МВР-Видин, сред които полицаи, пожарникари, гранични полицаи, служители в администрацията, сектор „Миграция“ и други протестираха с искане за по-високо възнаграждение.

Протестиращите настояват за поне 20% увеличение на основните си възнаграждения, както и за реална реформа в МВР, която да доведе до подобряване на работата на служителите и до усещането сред обществото, че полицията действа ефективно.

Емилиян Недялков, който е председател на Синдикалното дружество към Областна дирекция на МВР и член на УС на синдикалната федерация на служителите в МВР, каза, че протестните действия в страната са щафетни и се провеждат по график, съгласно решение взето на 12 февруари т.г. от Управителния съвет на СФСМВР.

Недялков посочи още,  че протести  днес е имало и пред сградите на полицейските участъци в градовете Брегово и Белоградчик. Той допълни, че членовете на видинското синдикално дружество към СФСМВР са около 350, информира БТА.

Той добави, че днес в протестните действия във Видин, Белоградчик, Брегово и Кула участват служители и полицаи, които не са на работа или са в почивка.

„Протестът не цели конфронтация с нито един от браншовете“, каза още Недялков, който е убеден, че заедно всички работещи в системата на МВР могат повече. Мирният протест пред сградата на ОДМВР -Видин продължи 30 минути.

Утре ще се проведат протести и в други три града в страната.

Още през февруари тази година около 300 служители на пожарната излязоха на протест в София с искане за увеличение на заплатите с 20% и срещу обособяването на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ като самостоятелна структура извън МВР. А през януари първо СФСМВР обяви протестна готовност, а по-късно към идеята се присъединиха ССЗБ и синдикат „Огнеборец“.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати