Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Служители от съдебна охрана и затворите излязоха на протест в Плевен

Общество

Служители от съдебна охрана и затворите излязоха на протест в Плевен

Служители от съдебна охрана и затворите излязоха на протест в Плевен - Tribune.bg
Снимка:

На протест излязоха служители на съдебната охрана и от затворите в Плевен. Пред Съдебната палата в града те настояват да се изпълни обещаното повишение на заплатите от 300 лева.

„Министерството на правосъдието не прие едни наредби и лиши 6500 служители от допълнително стимулиране“, каза служител на затвора пред БНР и допълни „Половин година има поети ангажименти от Министерството на правосъдието, които към момента все още не са изпълнени с лъжливи обещания за повишаване на възнагражденията на служителите. Нещата, които се говорят са едни откровени лъжи“.

„Чувстваме се просто казано излъгани. За момента нашите действия за това да покажем, че сме обидени, като излизаме на тези протести пред всяка съдебна сграда. Предвижда се и национален протест в София за 30-и. Диалогът е важен и е хубаво и двете страни да са диалогични. Наесен, да се надяваме, ново правителство отново да продължим диалога с представяне на проблемите и търсене на решение за тях“, заяви Пламен Митев от синдиката на съдебната охрана.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Дарявали ли сте лични средства за политическа партия?
Покажи резултати Скрий резултати