Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Служителите на „Столичния патронаж“ ще бъдат тествани за COVID 19

Общество

Служителите на „Столичния патронаж“ ще бъдат тествани за COVID 19

Служителите на Столичния патронаж ще бъдат тествани за COVID 19 - Tribune.bg
Снимка:

Ще се тестват 200 души – социални работници, санитари и шофьори, които всекидневно доставят храна по домовете на 1500 човека

Кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова възложи да бъде направено тестване на работещите в общинското предприятие „Социален патронаж“. Това са общо 200 души – социални работници, санитари и шофьори, които всекидневно доставят храна по домовете на 1500 души, съобщиха от Столична община.

Тестването ще започне утре. След тях тестове ще бъдат направени и на 110 служители на Общинска полиция. Столичната община ще използва тестовете, с които са тествани служителите на МВР.

365 лекари, медицински сестри и медицински персонал от общинските V и IV градски болници са тествани до момента за заразяване с COVID 19. Медицинският персонал е тестван с PCR тестове със средства от Столична община. Предстои PCR тестове да бъдат направени и на 95 медици от общинските I и II градски болници, в които има разкрити отделения за лечение на пациенти с COVID 19.

93 служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, доброволци от доброволното формирование на Столична община и служители на Общинска полиция бяха тествани в МВР болница с бързи тестове по програмата на МВР и Националния оперативен щаб.

До момента общият брой на тестваните медицински работници и служители, които работят директно с граждани, е 449 души.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати