Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Служителите на ВМЗ Сопот излизат на протест

Общество

Служителите на ВМЗ Сопот излизат на протест

Служителите на ВМЗ Сопот излизат на протест - Tribune.bg
Снимка:

Служители  от ВМЗ Сопот излизат на протест. Причина за недоволството, което ще се проведе пред портала на оръжейницата, е решението за смяна на борда на директорите. Ръководствата на двете профсъюзни организации на КНСБ и КТ „Подкрепа” настояваха за среща с министъра на икономиката и индустрия Корнелия Нинова, но такава не се е състояла на този етап, съобщава Нова тв.

От профсъюзите казват, че работниците и служителите на ВМЗ Сопот, които надхвърлят 3500 човека, са обезпокоени за бъдещето на дружеството, за работните места и заплатите си. Причината - с предишния мениджърски екип, една част от който бе назначена от министър Нинова, са били проведени преговори за увеличение от 01.06.2022 г. на доходите на всеки един работник на ВМЗ Сопот ЕАД - индивидуалният щат на всеки един работник, специалист и служител да се повиши с 200 лв., всеки един работещ в дружеството да получава и 200 лв. месечно под формата на ваучер за храна, което да се включи в КТД. Синдикалните организации настояват Корнелия Нинова и мениджърският екип на дружеството да гарантират пред колектива, че тези искания на КНСБ и КТ „Подкрепа“ ще се изпълнят.

„Синдикалните организации настояват в спешен порядък тези действия да се случат и всеки един работещ във ВМЗ Сопот ЕАД да получи индивидуалната си заповед за повишаване на доходите му. По този начин няма да има ескалация на социалното напрежение в дружеството и синдикални действия. Спокойствието в колектива ще създаде увереност и в клиентите на ВМЗ Сопот ЕАД, с което ще се гарантира спазването на трайните работните места”, казват синдикалистите, чийто протест ще се проведе по обяд пред портала на оръжейницата в Сопот на 8 юни.

 


Топ новини

виж още
Актуална тема