Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Служителите в затворите излизат на национален протест

Общество

Служителите в затворите излизат на национален протест

Служителите в затворите излизат на национален протест - Tribune.bg
Снимка:

Служителите на затворите излизат в петък на национален протест. Повод за недоволството им са условията на труд, нарастващата агресия, липсата на информация относно финансирането в частта за работните заплати и допълнителните плащания. Вчера служителите в затворите се срещнаха с правосъдния министър Крум Зарков.

„И може би на най-важно място – резултатите от т.нар. реформа, която Министерството на правосъдието извърши. Стигна се дотам един служител да работи на три поста, да не може да си ползва почивките, които са му отредени, и да няма ясната кога трябва да ходи на работа“, отбеляза Ясен Тодоров от Синдиката на служителите. Има и много напуснали, но Министерството на правосъдието отрича тези проблеми, подчерта Тодоров.

Утре демонстрации ще има пред всички затвори и следствени арести.

Цветан Михайлов, член на УС на синдиката, каза, че са готови да изготвят и изпратят писмо до комисаря по правосъдие до Европейската комисия против изтезанията. Той заяви, че са очаквали да проведат конструктивен разговор с представителите на правосъдното министерство. По отношение на заплатите, от синдиката искат увеличение с 20%.

Преди края на срещата, служебният министър на правосъдието Крум Зарков каза: „Всъщност основното искане, което един от синдикатите постави, е да се върнем назад в една важна реформа, която осъществихме в последните месеци, а именно реорганизацията на работното време – реформа, която беше отлагана с години, и която ние проведохме спокойно, така че разговорите продължават.“

Той заяви, че по въпроса за работното време Министерството на правосъдието ще продължи да отстоява европейските стандарти, които се отразяват както в работата добре заради по-голямата гъвкавост, така и като финансови резултати. „Аз съм сигурен, че с времето нещата ще се урегулират“, подчерта правосъдният министър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети