Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Служителят на БГ ТОЛ, обиждал молдовски гражданин на Дунав мост, е уволнен дисциплинарно

Общество

Служителят на БГ ТОЛ, обиждал молдовски гражданин на Дунав мост, е уволнен дисциплинарно

Служителят на БГ ТОЛ, който беше сниман да псува и обижда молдовски гражданин на Дунав мост, е бил уволнен дисциплинарно. Това е резултатът от проверката в МРРБ, която беше назначена от вицепремиера Гроздан Караджов.

„Установено е, че е извършено недопустимо дисциплинарно нарушение, което не само нарушава всички норми и правила, но и опетнява образа на министерството и администрацията. А от там и на България като цяло. В АПИ е издадена заповед за дисциплинарното уволнение“, каза Караджов.

В обясненията на служителя пише, че скандалът е станал в края на смяната му и е бил уморен.

Караджов опроверга първоначалната версия, че БГ ТОЛ са настоявали за кешово плащане.

„Чужденецът е платил в брой на гише на „Митници“, но спорът е възникнал при опит да му бъде обяснена причината за наложена глоба

от 36 евро. Той е ползвал път от Републиканската мрежа. После на първата рамка той си е платил, но сумата е била дължима. Така не се потвърждава информацията, че служителите на ТОЛ са искали кешово плащане“, обясни министърът.

Караджов обяви, че в началото на ноември 2021 г. са поискани писмени обяснения от трима служители на БГ ТОЛ, които са били на смяна по време на скандала. Те са обяснили, че е възникнал спор между служителите на митническото бюро и молдовския гражданин.

Дисциплинарното производство срещу провинилия се служител е започнало на 2 ноември - оттогава се е движила процедура.

„Моето мнение е, че тази процедура е забавена, макар че все още е в законово изискуемия срок. По закон се предвиждат 2 месеца за започване, снемане на обяснения, даване на лични обяснения и т.н. Този срок изтича на 25 декември. Въпреки това смятам, че подобен тип проверки трябва да се правят в много по-кратко време“, добави Караджов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема