Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Смарт гривни ще помагат на хора под карантина при спешен случай

Общество

Смарт гривни ще помагат на хора под карантина при спешен случай

Смарт гривни ще помагат на хора под карантина при спешен случай - Tribune.bg
Снимка:

"С това дарение от 50 гривни добавяме още малко към помощта за това да се организира по-правилно контролът и ограничаването на разпространението на коронавирусната инфекция“, заяви д-р Надежда Тодоровска

50 смарт гривни, предназначени за хора под домашна карантина, получиха от Българския Червен кръст.

„Българският червен кръст получи много дарения във връзка с нашата кампания срещу коронавируса в България, както материални, така и финансови средства постъпиха по нашата банкова сметка. Над 1,2 млн. са средствата, които са постъпили, така че ние с това дарение от 50 гривни добавяме още малко към помощта за това да се организира по-правилно контролът и ограничаването на разпространението на коронавирусната инфекция“, заяви пред БНТ д-р Надежда Тодоровска, БЧК.

Д-р Тодоровска обясни, че гривните имат SIM карти, които са дарени от мобилен оператор и позволяват в рамките на 6 месеца гривните да могат да работят.

„Важното за тях е, че те имат този SOS бутон, с който всеки един, снабден с гривната, ще може да натисне в случай на спешна нужда да му се помогне. Ако те бъдат раздадени, а това зависи от РЗИ София, на хора, които са с тежки хронични заболявания и в същото време са под карантина, знаете, че те са най-уязвими и биха имали нуждата от спешна реакция, този SOS бутон ще им помогне по-бързо да сигнализират при спешна нужда към тях да отиде линейка“, посочи д-р Тодоровска.

По думите й това е едно модерно средство, което не е създадено специално за коронавирусната инфекция. Това е модерно средство за медицинска грижа в домашна среда на хронично болни хора с трайни увреждания.

„В дадения случай ние можем да видим тяхното приложение и в една такава ситуация на разпространение на коронавирус“, каза д-р Тодоровска.

В момента се обобщават данните от раздавателния процес, който приключи на 16 април в цялата страна. В зависимост от това какви хранителни продукти са останали, БЧК подготвя второ допълнително раздаване със списъци от Агенцията за социално подпомагане,

„На базата на което ние ще започнем второто допълнително раздаване, за да можем да дораздадем храната, която е изключително полезна в момента на всички, които са вкъщи и имат нужда от тази подкрепа“, заяви още д-р Тодоровска.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още