Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Смъртта на двамата полицаи – пропуски, натоварване или грешни кадрови решения

Общество

Смъртта на двамата полицаи – пропуски, натоварване или грешни кадрови решения

Смъртта на двамата полицаи – пропуски, натоварване или грешни кадрови решения - Tribune.bg
Снимка:

Миграционният натиск беше предвидим, каза гл. комисар Светлан Кичиков, бивш директор на Гранична полиция

Промените в МВР миналата година, когато бяха махани най-различни служители, които са експерти бяха неналожителни, заяви пред БНР гл. комисар Светлан Кичиков, бивш директор на Гранична полиция (до юни 2021 г.).

„Прокламираната промяна от ексминистър Бойко Рашков - закриване на полицейското управление в Болярово, а служителите му да бъдат прехвърлени в новосъздаденото Гранично полицейско управление - Резово. Първо - не са създадени елементарни условия за работа на тези хора там, те нямат квартири там. Една преумора, натрупана от засиления миграционен натиск, води до пропуски в работата на граничната полиция“, коментира той и добави:

„Няма политическа воля. Една година беше загубена, ако се бяха вслушали в експертите и докладите, които бяха предоставени. Миналата година се наложи да пиша един доклад, това нещо го бях прогнозирал, защото знаете каква беше ситуацията в Афганистан, а след това се промени и в Близкия изток. Трябваше да се вземат адекватни мерки много по-рано, за да бъдат стопирани тези мигрантски вълни. А не беше направено нищо, просто бяха сменяни хората по всякакви поводи и без поводи“.

Гл. комисар Кичиков призова за прилагане на най-строгото наказание на каналджиите и помощниците им, които придвижват мигранти през страната ни. По думите му засилен миграционен натиск се наблюдава и в Гърция, и в други страни от региона.

Според бившия директор на Гранична полиция не е умишлено предизвикан натискът на българската граница от турската страна.

Има система за наблюдение, но трябва поддръжка, освен това оградата, която на места е компрометирана също не се оправя.

„Демотивацията е голяма, защото хората са на предела на силите си. Те полагат извънреден труд, няма как да им бъде заплатено. Натоварването води до грешки“, обясни главният комисар.

В същото време стана ясно, че е образувано досъдебното производство за инцидента в Бургас с оглед данни за умишлено престъпление.

Йордан Илиев и Атанас Градев са полицейските служители, загинали при инцидента в Бургас.

Йордан Илиев, 31 г., е бил старши полицай в сектор „Охранителна полиция” към Първо районно управление в Бургас. Служил е в системата на МВР седем години.

Атанас Градев, 43 г., е бил командир на отделение в сектор „Охранителна полиция“ към Първо районно управление - Бургас. Имал е 18 години стаж в системата на МВР.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети