Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сняг в София, над 100 снегорина разчистват булеварди и улици

Общество

Сняг в София, над 100 снегорина разчистват булеварди и улици

Сняг в София, над 100 снегорина разчистват булеварди и улици - Tribune.bg
Снимка:

Зимна обстановка по пътищата на страната. Над 60 снегорина разчистваха улиците на София през цялата нощ заради падналия сняг.

Главните булеварди и улиците, по които се движи градският транспорт са обработени със смеси срещу заледявания.

От „Пътна полиция“ напомнят да караме със съобразена скорост и с гуми с подходящ за зимата грайфер. За днес е обявен жълт код за снеговалежи и силен вятър в девет области на страната. 

„Към момента няма проблем с градския транспорт, но бих искал да предупредя шофьорите да карат внимателно. Въпреки, че улиците са обработени има възможност за заледяване. Продължаваме да сме на терен с всички фирми за почистване и ще реагираме при необходимост“, заяви директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов.

След началото на снеговалежа във вчерашния ден на цялата територия на Столична община са направени обработки със смеси срещу заледяване. Във всички райони са обработени трасетата, по които се движи градския транспорт, основни улици в кварталите, Южната дъга на Околовръстен път, стръмни участъци и общинските пътища.

В Природен парк „Витоша“ са опесъчени планинските пътища „Драгалевци – Алеко“ и „Бояна – Златните мостове“.

В момента се извършват частични обработки срещу заледяване в някои райони като "Панчарево“, „Кремиковци“, „Младост“, „Връбница“, „Подуяне“, „Люлин“.

Към момента градският транспорт изпълнява всички свои обичайни маршрути.

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети сняг, почистване
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети