Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Собственикът на „Вера Су“ е осигурил специализирана компания за спасяването на кораба

Общество

Собственикът на „Вера Су“ е осигурил специализирана компания за спасяването на кораба

Собственикът на Вера Су е осигурил специализирана компания за спасяването на кораба - Tribune.bg
Снимка:

Транспортният министър бил на спешна среща в турското посолство

Спешна среща на министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев със заместник-ръководителя на мисията на Република Турция - Ерман Топчу заради заседналия кораб „Вера Су“. 

Топчу информира министър Алексиев, че корабособственикът вече е осигурил специализирана компания за спасяването на кораба и очаква писмено потвърждение от българската страна.

В отговор министър Алексиев заяви, че българската държава ще даде потвърждение за ангажирането на такъв тип компания, но очаква да ѝ бъде представен ясен план с конкретни стъпки за справяне със ситуацията.

Министърът настоя за стриктното изпълнение на плана и гаранциите за грижата за екипажа, които са от първостепенно значение за нашата страна.

„Уверен съм, че България и Турция ще покажат своето добро сътрудничество в разрешаването на този критичен въпрос“, отбеляза Алексиев.

Заместник-ръководителят Ерман Топчу пое ангажимент, че посолството ще окаже необходимото съдействие и ще има активна роля в координацията на този въпрос.

Министърът подчерта, че българската държава продължава да управлява спасителната акция и е мобилизирала оборудване, включително и за евакуация на екипажа и към момента ситуацията е овладяна, но са необходими допълнителни спешни и адекватни мерки от страна на корабособственика, пишат от министерството в съобщението до медиите.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети