Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Нощните заведения обявиха гражданско неподчинение срещу новите COVID мерки

Общество

Нощните заведения обявиха гражданско неподчинение срещу новите COVID мерки

Нощните заведения обявиха гражданско неподчинение срещу новите COVID мерки - Tribune.bg
Снимка:

Ние сме от най-сертифицираните и ваксинираните среди, само на нас се налагат ограничения, възмущават се от бранша

След срещата на представители на ресторантьорския бизнес, на която бяха обсъдени новите анти COVID мерки в София, беше взето единодушно решение – бойкот на заповедта, ограничаваща работата им.

Собствениците на нощни заведения обявиха, че ще работят протестно и са готови дори да излязат на жълтите павета, ако исканията им не бъдат чути. Те настояват за ясна дата, в която ограниченията за работата им ще отпаднат. Категорични са, че няма да спазват нито едно ограничение, което не важи и за останалите сфери.

„Стратегия за развитие на този бранш няма в тези трудни години, затова няма да спазваме ограничението от 22 часа. Всички нощни заведения ще работят и след 22 часа, не само в София, за всички градове, където важи такава заповед. Това е безумно, при положение че нашият персонал вече е ваксиниран и се влиза със зелен сертификат. Това е нов удар върху ваксинацията. Ние убедихме нашите служители да се ваксинират, сега те ни питат защо само нас ни затварят, при положение че други, които не са ваксинирани, си ходят на работа“, заявиха от бранша след среща със здравните власти.

Те обясниха, че вече са имали среща и със здравния министър Асена Сербезова, на която са заявили несъгласието си с това, че ограничението, което се налага, не е еднакво за всички – особено за държавната администрация.

„Когато държавата реши да ограничи или затвори нещо, тя трябва да има адекватен план за компенсации. Ние не работим, протестираме в нашите заведения - кротко, на нашите работни места. Готови сме да протестираме и на жълтите павета. Ще заведем искове за нанесени щети, пропуснати ползи и уронване на престижа, защото това набеждаване на нощните заведения, че при тях има проблем с вируса, ни уронва престижа“, стана ясно още от думите на Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България и Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията.

„Ние сме от най-сертифицираните и ваксинираните среди, само на нас се налагат ограничения. Не може само на една част от сектора да се налагат ограничения“, посочиха още представителите на нощните заведения.

От бранша заявиха, че завеждат искове върху тези заповеди, тъй като, по думите им, те са дискриминационни, тъй като се фокусират само върху един бранш. Никъде нищо друго не е ограничено, подчертаха те.

„Хората се събират и по улиците, в градския транспорт, в училищата и по офисите. Ако влизаха толкова хора при нас, колкото в градския транспорт, щяхме да сме много добре, но не се пълнят толкова заведенията, за наше съжаление“, казаха още представителите на бранша.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати