Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Собственици на заведения се обявиха против предложението за служебен министър на туризма

Общество

Собственици на заведения се обявиха против предложението за служебен министър на туризма

Собственици на заведения се обявиха против предложението за служебен министър на туризма - Tribune.bg
Снимка:

Ричард Алибегов: Нуждаем се от помощ до края на годината

Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ са против предложението на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ нейният председател Георги Щерев да бъде назначен за служебен министър на туризма, стана ясно от коментарите им пред Нова тв.

Според Ричард Алибегов от БАЗ служебният министър трябва да е от бранша.

„Той трябва да е професионалист и да обедини сектора, да припознае ресторантьорството като част от туризма", поясни Алибегов. Той припомни, че организациите, които представлява са изпратили две становища за седмица по темата.

„Изразихме разочарованието си от това, че след изборите нямаше сформирано правителство. Всичко, което постигнахме като договорки, няма да се случи. Може да разчитаме на помощите до края на юни. Браншът ни пострада ужасно много. Нуждаем се от помощ до края на годината, защото голяма част от времето не работехме”, призова Алибегов.

От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ изтъкнаха, че са представили предложението си за министър на президента.

„Решението е негово. За пореден път се прави опит да се разделя нашия сектор”, подчерта Атанас Димитров, заместник-председател на БХРА.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати