Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Собствениците на „Беса Транс“ са неоткриваеми

Общество

Собствениците на „Беса Транс“ са неоткриваеми

Собствениците на Беса Транс са неоткриваеми - Tribune.bg
Снимка:

Властите в РСМ не могат да започнат извънредна проверка на компанията

Македонският държавен инспекторат по транспорт не може да открие собствениците на туристическата агенция „Беса транс“, чийто автобус катастрофира на АМ „Струма“ на 23-ти ноември. При инцидента загинаха 44 души, а други 7 бяха ранени.

Директорът на инспектората Руфет Хусеини съобщи, че техни служители са посетили офисите на компанията в Скопие и Тетово, но те са били затворени. Направили и опит да се свържат с тях на посочените телефони, но на тях никой не отговаря.

„Офисите са затворени. Никой не вдига на посочените телефони. Ние не сме в състояние да извършим извънредна проверка на компанията“, обясни той пред МИА.

 След трагедията министреството на транспорта и съобщенията в РСМ отне лиценза на „Беса транс“, защото се оказа, че катастрофиралият автобус не е имал разрешително за извършване на международен превоз.

По-късно стана ясно, че превозното средство не е преминало и през задължителната митническа проверка на излизане от РСМ на ГКПП Деве Баир. Според директорът на митническата администрация в Скопие Славица Кутиров това е станало, „защото системата работела бавно“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати