Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Собствениците на заведения: Не отворим ли от 1 февруари, отиваме на „италианския модел“

Общество

Собствениците на заведения: Не отворим ли от 1 февруари, отиваме на „италианския модел“

Собствениците на заведения: Не отворим ли от 1 февруари, отиваме на италианския модел - Tribune.bg
Снимка:

Искаме на 1 февруари да отворят ресторанти, кафета и сладкарници. Ако това не се случи, обсъждаме „италианския модел”. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов сред срещата на собствениците на заведения с министри.

Персоналът и собствениците на барове и ресторанти в Италия излязоха на протест на 12 януари.

„Нека да не нагнетяваме, има още две седмици. Ние до края на тази седмица ще разберем. До понеделник най-късно това решение ще бъде взето“, обясни Алибегов.

Браншът не е съгласен с предложението на властите, ресторантите да отворят на 18 февруари.

Друго предложение на правителството е нощните заведения да отворят на 1 март, според Алибегов това е напълно неприемливо.

„Февруари е най-слабият месец в годината, ние се обединяваме за 1 февруари“, заяви той. Собствениците на заведения не са съгласни и обектите им да работят до 22:30 часа, те настояват за работно време до 23:30 часа.

„Нашият бранш спазва мерките, но ако останем затворени случаите ще станат много повече“, каза Алибегов по повод установените нарушения на работа на заведения въпреки ограниченията.


Коментари (1)

Кари Какво се оказа, най-важни за България били чалгаджиите, кръчмарите и пияниците??? Затова имаме чалгаджия-политик, и такива, които ще гласуват за него. Горката България, горките българи - чалгаджии, ресторантьори, танцувачи и т.н. ще ни "оправят".
19.01.2021 18:46 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Искате ли връщане на хартиената бюлетина?
Покажи резултати Скрий резултати