Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Софийската опера се извини на японския народ – изразяват възмущение и потрес

Общество

Софийската опера се извини на японския народ – изразяват възмущение и потрес

Софийската опера се извини на японския народ – изразяват възмущение и потрес - Tribune.bg
Снимка:

Категорично се разграничават от вандалите, които изписаха „Локо София“ върху мемориала в Хирошима

„Софийска опера и балет изразява искреното си възмущение и потрес от извършеното посегателство срещу Мемориалния парк на мира в гр. Хирошима, за което японските власти проверяват двама служители от техническия екип на турнето на Операта в Япония“, се казва в официална позиция на учреждението, изпратена до медиите.

В нея се казва, че осъждат този вандалски акт, който засяга по недопустим и непристоен начин паметта на жертвите на атомната бомбардировка от 06.08.1945 г.

„Това е ужасно поругаване по хулигански подбуди на символа на една световна трагедия. Поднасяме извиненията си на японския народ, който стана жертва на необмислените постъпки на български граждани, решили да изразят футболните си пристрастия по крайно обиден и неуместен начин. Те трябва да понесат с цялата тежест на закона последствията от действията си“, подчертават от операта.

Софийска опера и балет категорично се разграничава от извършителите и уверява, че вандалите нямат място в трупата им и затова са прекратили напълно отношенията си с тях.

„Изразяваме готовността си за всякакъв вид съдействие на японските власти при провеждане на разследването по случая. Признателни сме за щедрото гостоприемство, с което бяхме посрещнати на японска земя. Изразяваме искреното си съжаление, че плодотворната ни съвместна дейност вече 20 години, посветена на красотата и изкуството, както и последните триумфални успехи на представленията на „Кармен“ и „Турандот“ на Софийската опера и балет в Япония, бяха помрачени от този неприятен инцидент“, завършва позицията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати