Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. София-град излезе от тъмночервената зона на COVID картата

Общество

София-град излезе от тъмночервената зона на COVID картата

София-град излезе от тъмночервената зона на COVID картата - Tribune.bg
Снимка:

Пет области са в жълтата зона, а с най-висока заболеваемост остават областите Варна, Бургас, Шумен и Силистра

София-град вече не е в тъмночервената зона по заболеваемост от COVID-19. Това показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести. Заболеваемостта в страната от коронавирусната инфекция на 14-дневна база е 378 на сто хиляди души население.

Въпреки това броят на новите заразени продължава традиционно да е най-висок в столицата - 445 са те за последното денонощие.

Област Благоевград беше първата, която влезе в зелената зона с най-ниска заболеваемост, а областите Кюстендил, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Сливен са една стъпка назад - в жълтата зона.

В тъмночервена зона, с най-висока заболеваемост, остават областите Варна, Бургас, Шумен и Силистра. Останалите 18 области са в червена зона.

По данните на картата за епидемичната обстановка в страната, която е разделена на пет региона и показва заетостта на леглата за интензивно лечение на пациенти, заразени с COVID-19, четири от регионите са в етап едно. Регионът, обхващащ областите Силистра, Добрич, Търговище, Шумен, Разград и Варна, е в етап две.

Продължава темпото за намаляване на новите случаи в страната - 1 693 са регистрираните за последните 24 часа. Положителни са 11,3% от направените 14 946 теста. В същото време обаче заразата продължава да взема жертви у нас - починалите са 33-ма. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети