Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. София осъмна с нови блокади от протестиращите

Общество

София осъмна с нови блокади от протестиращите

Снимка:

Палатки са опънати на Орлов мост, кофи и пейки спират движението пред Софийския университет

Столицата осъмна с нови блокади след протеста снощи. След като движението в София вчера беше освободено от органите на реда, вечерта палатки отново бяха опънати на Орлов мост. На Ректората на Софийския университет няма палатки, но протестиращите оставиха пейки, кръстовището към момента е затворено за движение. На площад „Независимост“ палатките са на тротоара, но движението също е затворено.

С променен маршрут са автобусни линии: 9, 72, 75, 76, 84, 94, 184, 204 и 604 и тролейбусни линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11, съобщиха от Столичната община.

До ескалация на напрежението снощи не се стигна. Изграждането на блокади продължи до и след полунощ.

На площад „Независимост“ бяха опънати две шатри и пет палатки. На „Орлов мост” са разпънати 20 палатки. Изградиха се барикади с контейнери за смет, кашпи, пейки и други дървени материали. Пред Софийския университет има пейки и столове, както и контейнер с боклук.

След полунощ, малко преди два часа, протестиращите на Орлов мост спряха сили на реда, съобщава БГНЕС. Няколко камионетки с жандармерия приближиха моста откъм Националния стадион с явното намерение да преминат през кръстовището по посока към Военната академия. Но те бяха спрени от протестиращите. До сблъсъците не се стигна, жандармеристите се върнаха обратно.

По-късно няколко десетки жандармеристи с каски и щитове образуваха кордон на Ректората до паметника на Христо Георгиев. На кръстовището се намира проф. Велислав Минеков заедно с 20 свои привърженици. Случаят отново мина без сблъсъци.

Около 3.30 часа през нощта тежко въоръжената полиция получи нареждане да се изтегли района на Софийския университет по посока към Народното събрание.

Ситуацията около Орлов мост отново се напрегната след 4.00 часа, когато там се появи камионетка на жандармерията. Тя бе посрещната с освиркване. Камионетката остана паркирана на около 30 метра от протестиращите. Полицията по никакъв начин не ги провокира и не предприема никакви действия. Това успокои демонстрантите.

По-късно днес се очаква и брифинг на СДВР.  

БГНЕСБГНЕС


Коментари (17)

"Народна любов" за превратаджиите. Почерпите блокадите с употребена мазнина примерно? Най-добре от пържена риба. Букетът от аромати се развива малко по-късно - след гранясване...
08.08.2020 08:21 / Отговор
DT Тази сутрин по една от телевизиите дават една жена която казва ,че току що е дошла на барикадите и не знаела за намеса на полицията.Друг журналист каза ,че на барикадите имало предимно жени.Това ме кара да си мисля,че работничките от околовръстното са приключили смяната и идват да се наспят в палатките и да помогнат на братчетата на Гаврош.Къде е кметицата и да подкара притестиращите за увреждане на общинска собственост и актове до дупка.Тези смелчаци дето трупат каквото им попадне не правят сметка,че по два БТР-а от двете страни и докато се съберат.Ще бъде голям смях да се снимат героите на барикадите ,кой накъдето хване.Амсалаците като мересев на амбразурите а тримата глупаци ядат и пият и цакат карти.
08.08.2020 08:51 / Отговор
Анастас НЕО'КОМУНИСТИ и ЗЕЛЕНИ ОТРЕПКИ .....

Вегани, Педераси, Тротонеткаджии, Чалгаджии, Не'плащащи осигуровки
и тям подобни дегенерати като Кърджилчето от Зелените .....

(обобщително)
08.08.2020 13:12
Р.Овч Бабикян, Хаджикян, Минекян и Черепян в кауша, максимално бързо!
08.08.2020 20:11
кесо Както върви магазините за туристически принадлежности ще направят сериозен оборот.
08.08.2020 08:53 / Отговор
Пссст! Пссст! Мунчо Нищото - ВЪН! ༼✪ل͜✪༽ᕗ Импийчмънт за Льотчика!
08.08.2020 20:14
възмутен Вместо да разпъват палатки, да ги изпратят на бездомните в Ливан!
08.08.2020 08:58 / Отговор
Правата ни В демогратичните държави като Франция, Германия, САЩ полицията разчиства блокадите и така защитава правата на работещите хора, несъгласните с протестите и техните кукловоди - Радев, Божков , триото и други. Без молби и кандърдисване.
08.08.2020 09:07 / Отговор
Джедай Тотю Нещата с протестите са ясни. Финансирани от Черепа и подкрепени (тайно) от комуняците, а явно – от маргиналите като Рундьо Рундев, МаяМа, Копейкин, Минетков, Хаджи Нено, Орангутанян и Гошо от БОЕЦ, те целят едно – служебно правителство, което, под предлога за борба с пандемията, да удължи управлението си с месеци. През това време министрите, които Рундьо назначи – можете да си представите от кои редици ще бъдат – така ще окрадат България, че камък върху камък няма да остане и да му мислят следващите след тях! Дете в майка ще разплачат, а бедността ще се върне със страшна сила! На протестиращите – честито! Ако стане тяхното, аз съм на Терминал 2 още на другия ден!
08.08.2020 10:42
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още