Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Повечето градове у нас посрещат 2021 година само с празнична заря и без струпвания на хора

Общество

Повечето градове у нас посрещат 2021 година само с празнична заря и без струпвания на хора

Снимка:

Солени глоби в София за употребата на фойерверки

Заради ковид мерките София посреща новата 2021 година без традиционния концерт на площад „Св. Александър Батенберг“. От 21 години насам в столицата се събират хиляди хора, които празнуват заедно с най-добрите ни музиканти.

Въпреки това ще има празнична заря. Ето защо от Столична община налагат някои ограничения и забрани за паркиране. От 7:00 часа на 31 декември до 6 часа на 1 януари 2021 година се забраняват престоят и паркирането на югоизточната дъга на паркинга на пл. „Св. Александър Невски“, зад сградата на Народно събрание, информира Столична община.

Друго, което хората трябва да знаят е, че се забранява употребата на открито на фойерверки в града от 1 до 10 часа на 1 януари. Ограничението е заложено в наредбата за обществен ред на Столичната община. В останалите дни забраната важи от 22 до 8 часа. Нарушителите ги грози глоба от 100 до 300 лв., а при повторно неспазване на наредбата налаганите санкции са в размер от 300 до 500 лв. За първи път от 21 години общината и БНТ прекъсват традицията да бъдат домакини на големия концерт, който събира хиляди на площада. Националната телевизия обаче е подготвила пищна новогодишна програма, която започва от 22:15 часа с водещи Александра Сърчаджиева и Руслан Мъйнов. В нея ще вземат участие едни от най-популярните български изпълнители и актьори. 

Традиционният за Варна новогодишен концерт на площад "Независимост" е отменен заради противоепидемичните мерки. Празнична заря този път ще бъде организирана на пет места в града, предава БНР. 

В Бургас обаче зарята е отменена. Без концерт на площада бургазлии ще посрещнат новата година. Коледното градче край елхата обаче ще остане отворено през цялата нощ.

В Ловеч общината също организира само празнична заря, като други събития на открито не са предвидени. 

С фойерверки, но без събиране на хора, ще бъде посрещната Новата година на централния площад в Търговище. 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още