Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. София вече има безплатен паркинг за велосипеди и електрически тротинетки

Общество

София вече има безплатен паркинг за велосипеди и електрически тротинетки

София вече има безплатен паркинг за велосипеди и електрически тротинетки - Tribune.bg
Снимка:

Държавната агенция за безопасност на движението подготвя наредба, в която да бъде регламентирано използването на електрически тротинетки

Първият паркинг за тротинетки и велосипеди беше открит в столицата днес. Велопаркингът се намира на бул. "Витоша" в близост до пресечката с ул. "Д-р Стефан Сарафов" в посока Южен парк. Освен него ще бъдат открити такива и около Ларгото, на ул. "Московска" и бул. "Дондуков", съобщава БГНЕС.

Зоните за оставяне на велосипеди и тротинетки ще са в пешеходни пространства и синя и зелена зона, защото там има разчертани места. 42 от тях ще бъдат в синята зона, а останалите в зелената зона.

Паркирането на двуколесните превозни средства ще бъде безплатно. Идеята на Столичната община е да се подберат локации, където има интензивен трафик, и целта е да се избегнат недобрите практики от останалите европейски градове, в които електрически тротинетки и велосипеди се оставят навсякъде, което създава затруднение пред останалите участници в движението.

Държавната агенция за безопасност на движението по пътищата подготвят наредба, в която да бъде регламентирано използването на електрически тротинетки.

Идеята е гражданите да се придвижите пеша най-много до 500 м до мястото, което ги интересува.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати