Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Софиянци гневни - десетки коли под нападалите дървета, непочистени квартални улици и липса на ток

Общество

Софиянци гневни - десетки коли под нападалите дървета, непочистени квартални улици и липса на ток

Софиянци гневни - десетки коли под нападалите дървета, непочистени квартални улици и липса на ток - Tribune.bg
Снимка:

Вълна от недоволство залива социалната мрежа Фейсбук в неделя сутрин, след като десетки софиянци се събудиха и видяха картината в столицата  - коли под паднали клони и дървета, непочистени квартални улици, липса на ток, непроходими тротоари.

Изключително тежка е обстановката в прилежащите села край столицата, но и в самия център, където под тежестта на снега са паднали множество дървета. От публикации в групата на жителите на Владая става ясно, че там вече 11-ти час няма ток.

Под публикацията на кмета Васил Терзиев хората се жалват - „Цяла София е блокирана“, „Хората ходят по улиците“ , Положението е трагично!!! В квартал Витоша нямаме ток вече 13 часа и няма кой да ни каже какво става!“, „В кварталите на София е шок и ужас“, „От сутринта на телефона на инспектората никой не вдига, улицата ни е напълно блокирана от паднали дървета“- са само част от съобщенията под публикацията на кмета.

По протежението на бул. Цар Борис III в столицата има аварирали автомобили, локалното платно беше почти непроходимо заради непочистване.

Във вътрешността на кв. Лагера е истински погром - множество дървета са се прекършили и са смазали коли.  Цяло чудо е, че няма пострадали граждани. На телефон 112 никой не вдига, за да бъдат подадени сигнали за счупените дървета, оплакват се още граждани в социалните мрежи.

От непочистени улици и нападали дървета се оплакват и жителите на столичния район „Изгрев“.

За сметка на това районният кмет на „Промяната“ д-р Делян Георгиев пък пише, че обтсновката се била нормализирала.

„Всички подразделения на Столична община и районната администрация са на терен и продължават работа по възстановяване на нормалния ритъм на града. Надявам се, още в рамките на днешния ден, да успеем да премахнем и извозим всички клони и трупи от кварталите“, казва той във видео, публикувано във Фейсбук.

Поради усилване на вятъра очакваме обстановката да се усложни. Моля гражданите да не предприемат излизания навън освен в крайна необходимост поради високия риск от инциденти. Бъдете много внимателни, защото в настоящата ситуация дърветата се прекършват изключително лесно и създават реален риск за живота и здравето ни. Това написа в профила си във Фейсбук кметът на столичния район "Младост" Ивайло Кукурин. 

Той призовава хората да подавали сигнали на тел. 112 или на аварийното звено на СО - 029041315, но от домовете си. 

"Екип на аварийното звено обработва множеството сигнали за паднали дървета. Работата продължава при осигурена пълна мобилизация и координация от страна на районната администрация, аварийното звено и инспекторат към СО. Приоритетно се разчистват падналите дървета, които блокират трафика, за да се осигури почистването на останалите улици", допълни той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати