Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Софийски кметове алармират за провал на проектите за канализация, внесоха подписка в Министерския съвет

Общество

Софийски кметове алармират за провал на проектите за канализация, внесоха подписка в Министерския съвет

Софийски кметове алармират за провал на проектите за канализация, внесоха подписка в Министерския съвет - Tribune.bg
Снимка:

Кметове на софийски райони и кметства внесоха подписка в Министерския съвет срещу решението на служебния кабинет за спиране на средствата по Плана за възстановяване, предвидени за играждане на канализация.

Проектите за изграждане на ВиК в агломерации „Панчарево – Кокаляне“, „Кремиковци – Сеславци“, „Волуяк“ и „Ботунец“ са на стойност 200 млн. лв. и бяха включени за финансиране по Плана в началото на 2021 г. Планът, който все още не е внесен в Европейската комисия, беше прекроен от сегашната власт. Столичната община има готовност да финансира 42 милиона лева.

"Служебното правителство без консултации и без обсъждане изважда тези проекти, които са важни за софиянци", категорична бе Анна Стойкова, общински съветник.

Тя обърна внимание, че в Плана, изготвен от кабинета на Бойко Борисов, е бил одобрен в частта за проектите за канализация от Брюксел. Тя и кметовете бяха категорични, че критериите са изпълнени и няма причина проектите да отпадат.

Пред журналисти кметовете, които внесоха подписка в Министерския съвет, обясниха, че цяла Столична община е единствената, която е изключена от Плана за възстановяване. Някои от тях изразиха мнение, че има негативно отношение към София от страна на служебното правителство и се внася напрежение.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати