Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Солени глоби за недекларирани приходи от наеми на имоти в Гърция

Общество

Солени глоби за недекларирани приходи от наеми на имоти в Гърция

Солени глоби за недекларирани приходи от наеми на имоти в Гърция - Tribune.bg
Снимка:

Солени глоби за недекларирани приходи от наеми на имоти очакват собствениците им, в т.ч. и българи, предупреждават данъчните власти в Гърция.

От 5 000 евро до 20 000 евро могат да стигнат глобите за недекларирани имоти, които се отдават чрез платформите Airbnb, Booking.com, HomeAway и т.н.

Данъчните започват строги и задълбочени проверки от този месец. По данни на AirDNA предлагането на квартири в Гърция се е увеличило спрямо същия период през миналата година със 7%.

В Гърция е създадена електронна платформа в сайта за публични приходи, която включва данни-кодове, така, че да е възможно регистрирането на даваните под наем недвижими имоти и следователно доходите от тях. Всеки недвижим имот получава конкретен номер, който собственикът вписва във всяка обява, която регистрира в дигиталната платформа от типа Airbnb.

Облагането на доходите от краткосрочното даване под наем варира между 15% и 45%. За декларирани суми до 12 000 евро данъчната ставка е 15%, от 12.001 до 35.000 евро с коефициент 35% и от 35.001 нагоре с коефициент 45%.

Всеки собственик в Гърция има възможност да използва имота си в режим на краткосрочно наемане, като го обяви в дигитални платформи.

С оглед на летния сезон много собственици на имоти решават още сега да се включат в платформите и да изпреварят летните резервации, на което разчитат и данъчните власти, за да хванат нарушителите.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети
Какво е отношението ви към готвения ротационен кабинет на ГЕРБ/СДС – ПП/ДБ?
Покажи резултати Скрий резултати