Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Солено: 1634 лв. студена вода за месец плати възрастно семейство от русенско село

Общество

Солено: 1634 лв. студена вода за месец плати възрастно семейство от русенско село

Снимка:

В двора няма нито басейн, нито оранжерия, мъжът и жената гледали малко цветя и зеленчуци, както и няколко кокошки

Нереално висока сметка за студена вода е платила възрастна двойка в русенско. Мъжът и съпругата му живеели в къща в местно село. Гледали няколко кокошки, зеленчуци  и леха с цветя. Екстри като басейн например в двора липсват.

Водата в селото се отчитала всеки месец, семейството нямало и неплатнени сметки. Шокът обаче дошъл на 1 ноември 2019 г., когато от ВиК – Русе издали фактура на мъжа за 1634,14 лева за изразходени 1421 куб. м вода в периода 17 септември 2019 г. - 22 октомври 2019 година. След дълго обмисляне как да действа, той плаща фактурата на 30 януари тази година с лихвата за забавянето. После завежда дело срещу ВиК-Русе.

Назначената експертиза доказва, че съмненията да семейството са основателни – дори технически не е възможно да са доставени и потребени за 32 дни 1421 куб. м вода при съществуващата пропускателна способност на водопроводната мрежа. Русенският съд осъди дружеството „ВиК“ да върне сумата от 1634,14 лева на мъж от село Червена вода, начислена без основание като използвана вода за около месец, предаде БТА.

ВиК обаче сега обжалвали и така се наложило решението на магистратите в дунавския град да бъде потвърдено от въззивната инстанция.  


Топ новини

виж още

Актуална тема