Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. СОС одобри даването на концесия на минералната баня в Банкя

Общество

СОС одобри даването на концесия на минералната баня в Банкя

Снимка:

Столичният общински съвет одобри откриването на процедура за концесия на минералната баня в Банкя. Това съобщи общинският съветник от ГЕРБ Анна Стойкова.

По думите ѝ това е  поредната важна стъпка към възстановяване на статута на София  като балнео и спа курортен център.

„Чрез тази процедура търсим най-добрите в тази сфера, които да предложат качествени услуги за хората. Концесията е за 20 години с минимална концесионна такса от 220 000 лева. Преди това концесионерът трябва да изгради подземен басейн с дължина 25 м, детски басейн, озеленяване и да инвестира 4 млн. лв., като срокът за това е 2 години от датата на сключване на договора“, пише още Стойкова във Фейсбук страницата си.

Тя благодари на всички, които са  участвали в процеса на възстановяването на банята и са поискали тя  да стане център, в който богатството на минералната вода да  достига до всеки.

„Специално благодаря на гражданите на Банкя за подкрепата и участието им в целия процес, на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, която е лично ангажирана с темата за защита и възстановяване на банята, както и на районния кмет Рангел Марков и неговия екип“, посочва още Анна Стойкова.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема