Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. СОС ще гласува 900 000 лева за подпомагане на детско-юношески спортни школи

Общество

СОС ще гласува 900 000 лева за подпомагане на детско-юношески спортни школи

СОС ще гласува 900 000 лева за подпомагане на детско-юношески спортни школи - Tribune.bg
Снимка:

Столичният общински съвет ще гласува в четвъртък правила за реализиране на Подпрограма за развитие на детско – юношеския спорт за 2023 г. и обявяване на сесия за набиране на проектни предложения през тази година, съобщава БГНЕС.

Инициативата е насочена за подпомагане дейността на детско-юношеските школи на спортните клубове, със седалище и развиващи дейност на територията на Столична община, членове на лицензирани спортни федерации, развиващи олимпийски спортове. Общият размер на предвидените средства от общинския бюджет е в размер на 900 000лв, като максимална стойност за финансиране на един проект е до 40 000 лв.

Кандидатите могат да бъдат спортни клубове, регистрирани за осъществяване на общественополезна дейност и членове на лицензирани спортни федерации, развиващи олимпийски спортове.

Трябва да представят проектното предложение до 11-и май 2023-а година в деловодството на Столичната община, което ад включва информация за спортния клуб, конкретни цели, обхват и целева група, график и срок за изпълнение на проекта, очаквани резултати, измерими показатели, брой участници.

Общинските съветници ще гласуват и проектът на „Грижа в дома“, който е по Програма „Развитие на човешките ресурси“. С реализацията на този проект, Столичната община осигурява продължаване и надграждане на създадения по сходни проекти модел за предоставяне на патронажни услуги в домашна среда за възрастни хора в невъзможност за самообслужване и лица с увреждания, с цел подобряване на техния социален, здравен и психологически статус.

Основна цел на проекта е да се предостави услугата „грижа в дома“ като почасова мобилна интегрирана здравно-социална услуга за период от една година на 1 530 възрастни хора или в неравностойно положение, нуждаещи се от подкрепа в домашна среда. Предвидени са следните дейности: предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги и психологическа подкрепа за ежедневните дейности на потребителите в техните домове, съобразно индивидуалните нужди на всеки потребител;

доставка на храна и продукти от първа необходимост, заплащане на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни и битови услуги (със средства на потребителите), както и осигуряване на транспорт на персонала, предоставящ услугите, от/до домовете на лицата; предоставяне на информация относно превенция и профилактика на здравето, както и провеждане на обучения на необучения персонал, който е пряко ангажиран с предоставянето на услугата.

Проектът е с продължителност 15 месеца, което включва и подготовката за изпълнението му и е с бюджет на стойност 8 021 239,20 лв. (осем милиона двадесет и една двеста тридесет и девет лева), от които 100% безвъзмездна финансова помощ.

Общинските съветници ще гласуват и именуване на улица, находяща се в гр. София, район „Студентски“, м. „Витоша ВЕЦ – Симеоново“ с името „проф. Иван Венедиков“, както и именуване на безименна улица, находяща се в м. “ж.к. Гърдова глава“, СО-Район „Витоша“, гр. София, с името „Лиляна Барева“.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети СОС
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети