Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Сотиров: Пропагандисткият проект на БСП за паметник е отхвърлен от СО, но внесен отново с друго име

Общество

Сотиров: Пропагандисткият проект на БСП за паметник е отхвърлен от СО, но внесен отново с друго име

Сотиров: Пропагандисткият проект на БСП за паметник е отхвърлен от СО, но внесен отново с друго име - Tribune.bg
Снимка:

Пропагандисткият проект за паметник, внесен от БСП в общината на столичният район „Средец“, е бил отхвърлен преди няколко месеца, сега е внесен отново с друго име – това е подигравка със  софиянци, пише във Фейсбук Иван Сотиров, бивш кмет на район „Средец“.

Първоначалното предложение на БСП е било за паметник на шестте ястребинчета – един от любимите пропагандни сюжети на властта по времето на комунизма. След отхвърлянето на проекта, от червената партия са го внесли отново „за обществено обсъждане“, но под название  „Паметник на децата, загинали по време на трагичните конфликти в България 1923-1944г”.     

„Как може това да бъде наречено обществено обсъждане, та това е подигравка със софиянци! От качените документи на страницата на района не се вижда нито кой е инициатора, нито какви са мотивите, нито какво ще пише на паметника, нито становище на съответния експертен съвет.“ – пише Иван Сотиров.

„Тази манипулация се прави, защото е обещано на БСП и на другарката Дърева да се прокара по втория начин предложението за паметник на ястребинчетата, което преди няколко месеца е било отхвърлено. За заблуда е сменено само заглавието.“ – пояснява той.

„Само от периода 1923-1944 г. Можем да се досетим какъв е скритият замисъл. Иначе трагичен конфликт, при който са загинали деца, може да е конфликт между пияни баща и майка при който са убити децата. Докато чакаме да премахнат МОЧА от Столичната община се чудят какви нови комунистически паметници да сложат. И е добре да се знае, че и за паметна плоча на Сергей Антонов се води люта битка в СОС.“ – пише бившият кмет на район „Средец“.

По информация на Tribune проектът на БСП ще бъде отхвърлен от СОС.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети