Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. България потъна в скръб след смъртта на великата Татяна Лолова

Общество

България потъна в скръб след смъртта на великата Татяна Лолова

България потъна в скръб след смъртта на великата Татяна Лолова - Tribune.bg
Снимка:

Още една звезда в небето, поклон и аплодисменти...

България потъна в скръб след смъртта на великата актриса Татяна Лолова. Политици, общественици, нейни приятели, познати, близки и почитатели споделиха тъгата си от загубата на актрисата, оставила след себе си незабравими роли в киното, театъра и живота.

Премиерът Бойко Борисов сподели песента „Кутийка за спомени” и написа:

Още една звезда в небето...

Поклон и аплодисменти за великата Татяна Лолова! Съболезнования на семейството и близките.

Президентът Румен Радев

Днес загубихме изключителен творец и невероятна личност. Татяна Лолова беше дарена с талант, великодушие, мъдрост и доброта, които не спря щедро да раздава. Преобразяваше сцената с такава удивителна енергия, която  актьорите и публиката завинаги ще свързват с истинската магия на голямото изкуство. С изключителна отдаденост тя откликваше на благородни каузи, успяваше да погали всяко сърце с най-добрата усмивка и дума, можеше да стопи тъгата, да вдъхне нова надежда и сили. Татяна Лолова е незаменима епоха в българския театър и кино, завинаги ще е ярка духовна светлина в националната ни култура и памет.

Дълбок поклон пред паметта й!

Министърът на културата Боил Банов сподели: 

Сърцето отказва да повярва в това, което дори умът трудно може да осмисли – загубихме неотразимата и неповторимата Татяна Лолова, която успяваше понякога само с един жест да прогони зимата от лицата и душите ни!

Надарена с очарование, харизма, блестящ талант и човешка непосредственост, непреодолим младежки глад за всичко ново и дълбока вярност към истинските неща от живота - всичко това я прави неподвластна на времето.

Духът й ще продължава да живее на сцената! Дълбок поклон!

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов

Татяна Лолова отлетя в безсмъртната небесна трупа на талантите. Скърбя дълбоко за тази великолепна актриса с невероятна дарба. Бяхме близки приятели. Нейният безграничен талант пълнеше душите ни и озаряваше живота ни. За мен тя беше кумир, тя беше жена с голямо сърце и изключителна дарба. Поклон пред паметта й!

Кметът на София Йорданка Фандъкова

Да, Татяна Лолова не е звезда, а слънце. Слънце от смях, ранимо сърце пълно с обич, която раздаваше щедро. Благодарна съм за честта да я познавам!

Поклон и аплодисменти за смеха и вярата в доброто, които оставя след себе си. „Не можеш сам да седиш и да се обичаш. Обичат се две насрещни същества" (Татяна Лолова)

Съюзът на артистите: 

Сбогом, Таня!

Сърцата ни са на парчета

Актьорът Христо Мутафчиев

Татяна Лолова беше изключително лъчезарно същество, толкова енергийно зареждаща. Тя отдаваше енергия без дори да разговаря с някого.  В момента когато тя се усмихне, това бе някакъв прилив на енергия към човека отсреща, една енергийна хиперинжекция. Таня можеше с две думи да обърне тъгата от очите на публиката в сълзи от смях. Това много малко актьори го умеят.

Писателят Георги Господинов: 

И Татяна Лолова... Най-слънчевата, заразително смееща се и светла. Видях я за първи път някъде на юг от Созопол, мисля на Каваците, бил съм на 6-7, нашите ми я показаха, ходеше с някакво малко кученце из къмпинга. Много години по-късно когато с естествения си смях дойде при мен на някаква литературна премиера и каза хайде де, все чакам да напишете нещо за мен специално да го изиграя, ще остарея, й разказах за първия ми спомен от нея като дамата от телевизора с кученцето. Всеки има спомен от такива хора, дори да не ги е познавал лично, те са станали някаква част от пътя... Светъл път и смях горе, светла Татяна Лолова

Журналистът Георги Тошев

Татяна Лолова беше един много очакван човек. Канен и очакван. И когато няма кого да очакваш по този начин, зейва една празнина. Таня беше от рядко щедрите хора, които познавам. Те бе и от малкото достойните творци, които преминаха по пътя си, без да правят компромиси и то в различни епохи, които са живели. За значението на Татяна Лолова няма какво да говоря. Най-големият комплимент, който тя получи приживе, бяха аплодисментите на публиката и тази наистина всенародна любов.

Музикантът и депутат от ГЕРБ Калин Вельов

Прекрасна Татяна Лолова... Театър, филми, усмивка, топлина, човечност. Сбогом!

Христо Стоичков

Велика! Неповторима! Вечна! Татяна Лолова винаги ще е с нас и сигурно вече ни се усмихва от един по-добър свят! Поклон пред паметта ти!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

Стойчо Милушев Поклон,поклон за НЕЗАБРАВИМАТА ТАТЯНА
Почивай в мир !
23.03.2021 13:08 / Отговор
инж.Мая Попова Дълбок поклон пред паметта на чудесния човек и прекрасна актриса Татяна Лолова!!!
24.03.2021 13:44 / Отговор

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати