Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Социалните медии - новото пристрастяване

Общество

Социалните медии - новото пристрастяване

Социалните медии - новото пристрастяване - Tribune.bg
Снимка:

В свят на високоразвити технологии, социалните медии се превръщат в необходима ежедневна дейност за обществото. Тяхното приложение се характеризира с достъп до новини, както и вземане на решения. Те са ценен инструмент за комуникация с хора на местно или световно ниво, за споделяне и разпространяване на информация. В същото време, когато технологията разширява нашите социални кръгове, различни медии променят и начина, по който възприемаме и взаимодействаме помежду си.

Сякаш сме забравили, че личните дискусии са основата на човешката комуникация - веднъж създадени, те ни позволяват да изградим доверие, ясно да формулираме идеите си и да сведем до минимум недоразумението. Взаимодействието в реалния свят ни позволява да се разбираме дълбоко и ни позволява да се опознаем до най-основните части на това, което сме. За много от нас обаче комуникацията лице в лице изглежда умиращо изкуство - заменена от текстови съобщения, имейли и социални медии. Човешката комуникация и взаимодействия се формират от наличните технологии.

Милиарди хора използват най-известните платформи за интеракция- Facebook, Instagram, Twitter, LikedIn. Социалните медии често се превръщат в заместител на изграждането и установяването на връзки в реалния свят и прякото взаимодействие вече не се възприема като най-добрия начин за комуникация, особено сред тийнейджърите.  Общуването лице в лице се заменя с видеоразговори, игрите навън с виртуални такива, а споделянето на емоции се превръща в снимка, качена в социалната платформа. Забравяме красотата на заобикалящият ни свят, докато погледа ни блуждае в екрана на телефона, в търсене на забавление, което можем да открием навън с хората около нас. Множество проучвания и изследвания, показват значителен ръст на потребление на социалните мрежи. 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети