Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спасиха мъж във ВМА с трансплантация на черен дроб

Общество

Спасиха мъж във ВМА с трансплантация на черен дроб

Спасиха мъж във ВМА с трансплантация на черен дроб - Tribune.bg
Снимка:

За пренасянето на органа е използван самолет „Спартан”

58-годишен мъж бе спасен след успешна чернодробна трансплантация от специалисти във Военномедицинска академия. Операцията е продължела пет часа и е осъществена от екипа на проф. д-р Никола Владов, д.м.н., ръководител на Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология.

„Пациентът е в добро състояние“, заяви след трансплантацията проф. д-р Никола Владов.

Донор на органа е станал мъж, приет в тежко състояние във великотърновската болница МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”. Въпреки усилията на лекарите е изпаднал в мозъчна смърт.

В донорската ситуация се включи и самолет „Спартан“ от 16-та транспортна авиогрупа "Враждебна" на Военновъздушните сили. С него екип от ВМА е пътувал до Велико Търнова. И след това са върнати в София.

Ръководството на ВМА изказва своята изключителна благодарност към близките на донора, които въпреки трудния за тях момент, са разрешили експлантацията на органите.

Благодари и на колегите си от великотърновската болница за доброто сътрудничество, както и на екипите на Военновъздушните сили за бързата и своевременна реакция във всяка донорска ситуация.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети