Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спасителен отряд София: Има лавинна опасност на Витоша

Общество

Спасителен отряд София: Има лавинна опасност на Витоша

Спасителен отряд София: Има лавинна опасност на Витоша - Tribune.bg
Снимка:

Отряд София на Планинската спасителна служба предупреждава за лавинна опасност на Витоша след обилните снеговалежи от последните няколко дни, придружени със силни ветрове. Поради метеорологичните условия, негативните форми на релефа по стената на Витоша са се напълнили със сняг, което означава, че може да има опасност от лавини по тези места.

"Препоръчваме при разходки на Витоша над хижа Алеко, да се минава само по т.нар. Зелена писта, следваща сравнително безопасния зимен маршрут", препоръчват експертите.

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?

Спасителите предупреждават, ако все пак турист се озове на стената, да избягва минаване под и около въжетата на старите лифтове и влекове. Именно там са основните "дупки", по които падат лавини и на които не веднъж е имало инциденти, някои от които за съжаление фатални.

Спасителите от отряд София напомнят, че в случай на нужда, спешният телефон 112 работи денонощно, а от там нуждаещите се ще бъдат прехвърлени към Централен Денонощен Пост и дежурен спасител. Важно за всеки, тръгнал към планината, е да има планинска застроховка.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети