Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спасителите в Северна Македония са стигнали до мястото, където падна самолетът

Общество

Спасителите в Северна Македония са стигнали до мястото, където падна самолетът

Спасителите в Северна Македония са стигнали до мястото, където падна самолетът - Tribune.bg
Снимка:

Телата са четири, предстои аутопсия

„Последната информация, която имам отпреди минути . Колегите от Северна Македония са успели да стигнат до мястото на катастрофата“. Това каза министърът на вътрешните работи на брифинг в Министерски съвет.

„В момента там на място са открити четири тела. Потвърди се информацията, че след катастрофата няма оцелели. Телата са превозени в тяхната съдебна медицина за съответната аутопсия и експертиза, и едва след това ще можем да потвърдим самоличността на загиналите“,  поясни той.

Той увери, че категорично ще бъдат съобщени личните данни на загиналите, когато това е на 100% сигурно.

„Да изчакаме работата на колегите, за да ни го потвърдят официално“, призова Младен Маринов.

„Пак казвам в постоянна връзка и координация сме с колегите от Северна Македония. При получаване на нова информация, ще бъдете информирани“, заяви още Маринов.

По думите му на мястото на катастрофата в момента тече оглед, като се работи в посока изясняване на причините на катастрофата.

„Към момента всичко е въпрос на предположения. Нека да изчакаме експертите на място да се произнесат. Знаете тези катастрофи са сложни за разследване и всичко трябва да стъпи на съответните експерти и експертизи“, категоричен беше той.

„В момента, в който потърсят помощ, каквато и да  е тя, ние сме в готовност да я предоставим. Вътрешният министър на Северна Македония увери, че имат ресурс да се справят с първоначалните и неотложни действия. Както вече виждате, те са стигнали на мястото на катастрофата. Той е във връзка и с нашия посланик в Северна Македония. Най-вероятно след половин час там ще дадат пресконференция“, подчерта министърът.

По отношение на техническото състояние на самолета също ще се извърши проверка.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети