Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спекулация във Фейсбук: Снимки на линейка, уж пълна със зеле, се оказа превозваща биологичен отпадък

Общество

Спекулация във Фейсбук: Снимки на линейка, уж пълна със зеле, се оказа превозваща биологичен отпадък

Снимка:

От Столичната спешна помощ определиха фотосите като инсинуации в извънредно тежката ситуация

Снимки на линейка на Спешната помощ в София, която уж превозва зелки, разбуни духовете в социалната мрежа Фейсбук. Кадрите бяха публикувани в групата „Видяно в София“ с коментар, че превозното средство карало „Ковит зелки“. Последваха и стотици коментари под публикацията– някои груби, други- осъдителни, а трети- очевидно констатиращи зрителната измама. На няколкото отделни снимки ясно се различават жълти чували със знака за биологичен отпадък.

Снимка от групата Снимка от групата "Видяно в София"

От Столичната Спешна помощ категорично опровергаха появилата се подвеждаща информация. Пред БНТ те определиха снимките като спекулация. 

"Във връзка с разпространени снимки в социалните мрежи на линейка, в която спекулативно се твърди, че се превозва зеленчук, Ви информираме, че това е транспортната линейка на Спешна помощ - София, която превозва биологични отпадъци!", заявиха от Спешна помощ.

"Линейката е заснета тази сутрин на път за екарисажа на Александровска болница. На една от малките снимки ясно се вижда знака за биологичен отпадък. Линейката е оборудвана със звукова и светлинна сигнализация, защото при възникване на рискова ситуация на пътя, трябва да се сигнализира за наличието на застрашаващ продукт", се казва още в съобщението.

"Инсинуации в извънредно тежката ситуация, в която се намира Спешна помощ и цялата здравна система, са меко казано нередни!", заявяват с право от Спешна помощ.  

Снимка от групата Снимка от групата "Видяно в София"


Коментари (4)

Право, криво ама наистина се вижда зеле.
08.12.2020 17:54 / Отговор
Факт! Зелките виждат зелки.
Много ясно се вижда завързана торба/чувал за отпадъци!
А „Видяно в София“ що не показа невероятния кич с пейките в Слатина?
Ами щото хейтъри не в полза на обществото (напротив), а в полза на опозиционна партийка.
08.12.2020 19:36
Инод Защо се позволява превозва от линейка??!
Във всички други държави има стриктно изхвърляне на биологически отпадаци от специализирани само за целта фирми и пригоден само за това транспорт!
08.12.2020 21:27 / Отговор
Мдам Позволява се, защото такова е предназначението й - "транспортна линейка", "оборудвана със звукова и светлинна сигнализация, защото при възникване на рискова ситуация на пътя, трябва да се сигнализира за наличието на застрашаващ продукт"... Написали са го, ама кой да чете повече от три реда! :І
09.12.2020 15:50 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още