Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спешното отделение на пазарджишката болница може да спре работа поради липса на здрав персонал

Общество

Спешното отделение на пазарджишката болница може да спре работа поради липса на здрав персонал

Снимка:

Кризисният щаб в града взе решение да се командироват медици

Има опасност спешното отделение към пазарджишката многопрофилна болница да спре да работи поради липса на здрав персонал. Ръководството на здравното заведение отправи апел за помощ към колегите си от другите здравни заведения.

От Фейсбук страницата на болницата става ясно, че е взето решение да се командироват медици от другите лечебни заведения за дежурства в Спешното отделение. Това съобщи областният управител Стефан Мирев след проведеното днес заседание на Областния кризисен щаб за борба с COVID-19.

Отделението е изключително натоварено, то поема спешни случаи от цялата област. Апелът за подкрепа е отправен от Областния кризисен щаб до Сдружението на общопрактикуващите лекари и Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Пазарджик.

До момента броят на заразените с COVID-19 в област Пазарджик е 3 825, съобщи областният управител Стефан Мирев. Той уточни, че общо 1 265 души са оздравели. Починали са 209.

Изчерпан е и здравият персонал от останалите отделения, които периодично се командироват в триажната зона на болницата:

"Няма кой, откъде да вземеш и да пратиш. Просто ние сме много притиснати и притеснени от обстановката, в която се намираме и така тежко го изживяваме това нещо, тъй като в един момент няма как да се оказва пълноценна и квалифицирана медицинска помощ", каза за БНР директорът на болницата д-р Красимир Темнилов.  

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още