Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Специализиран кабинет за имунизация на хора над 65 г. откриват в болница „Св. Иван Рилски“

Общество

Специализиран кабинет за имунизация на хора над 65 г. откриват в болница „Св. Иван Рилски“

Снимка:

Хората търсят преобладаващо РНК ваксините

В болница „Св. Иван Рилски“ в София се открива първият специализиран кабинет за ваксинация срещу ковид на хора над 65 години. Той се намира в основната сграда на лечебното заведение и ще заработи от днес. Работното време е от 10:00 до 16:00 ч.

За да няма струпване на хора, е задължително предварително записване по телефона.

„Имаше стотици обаждания от вчера на желаещи да се ваксинират хора над 65 години, но записването започва днес в 10 часа“, поясни за БНР доц. Стефан Миланов. По думите му хората търсят преобладаващо RNK ваксините.

„Ние от 20 дни не сме получавали от тези ваксини, редно е да получим вече и от тези ваксини да възрастните хора, за да не ги разочароваме отново“, апелира доц. Миланов. Той подчерта, че хората над 65г. не са ощетени от ваксинирането, защото са в 4-та фаза. От своя страна Министерството на здравеопазването е създало зелени коридори, но поради липса на ваксини, а и заради неспазването на регламента на записването, се е стигнало до там, че възрастните хора да са една забравена страна от обществото.

„Ваксинационните кампании няма да приключат в тази и следващата година. След спадане на титъра на антителата ще има нужда от реваксинация, така че този ваксинационен кабинет ще работи поне още две години“, прогнозира доц. Миланов.  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема