Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спират движението през Прохода на Републиката за месец

Общество

Спират движението през Прохода на Републиката за месец

Снимка:

От 4 до 31 октомври се спира движението на всички моторни превозни средства през Прохода на Републиката, информират от АПИ.

Причината е ремонт на близо 22-километровия участък Килифарево - Предела във Великотърновска област.

Целта е повишаване безопасността на движение и подготовка за предстоящия зимен сезон, тъй като Проходът на Републиката е основна пътна връзка за тежкотоварния трафик между Северна и Южна България.

Леките автомобили ще преминават през прохода „Шипка“, а тежкотоварните автомобили ще бъдат пренасочвани през проходите „Ришки“ и „Котленски“.

Второкласният път е най-пряката и удобна връзка на пътуващите от ГКПП „Дунав мост 1“ през Стара планина към ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Маказа“.

Трафикът на леки и тежкотоварни автомобили през Прохода на Републиката е интензивен целогодишно, което води до износване на пътната настилка, неравности и пропадания. Извършваните през последните години текущи ремонти на трасето са с краткотраен резултат и това налага предприемане на настоящите строителни работи, обясняват от АПИ.

Ремонтът включва машинно изкърпване на асфалтовата настилка, подмяна на компрометирани дилатационни фуги, нова хоризонтална маркировка, обрушване и обмрежване на скатовете, укрепване на откосите, подобряване на отводняването, почистване на крайпътната растителност, подмяна на компрометираните мантинели и др. Стойността на ремонтните дейности е 2,1 млн. лв.  


Топ новини

виж още

Актуална тема