Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Общество
  3. Спират тока на павилиони около бул. „Иван Гешов“ след трагичния инцидент с 16-годишното момче

Общество

Спират тока на павилиони около бул. „Иван Гешов“ след трагичния инцидент с 16-годишното момче

Снимка:

Търговци се оплакват, че правата им са нарушени

След трагичния инцидент с 16-годишното момче, което загина от токов удар на столичния булевард „Иван Гешов“, район „Триадица“ е започнала масирана акция срещу незаконните обекти.

Търговци обаче се оплакват, че правата им са нарушени и тази сутрин се събраха на импровизиран протест, съобщава bTV. Хората питат защо остават без електричество и затова са били уведомени преди 2 дни. По думите им електрозахранването им е законно. Те показаха и папки с документите, договори и разрешения. Повече от павилионите имат и собствени електромери, договори и фактури, което означава и че заплащат потребеното електричество и са изрядни пред ЧЕЗ. 

Търговците се съмняват, че зад тези действия стои нечий апетит да придобие терена.

Представители на общината не са пожелали да обяснят на медията и на хората дали ще могат да работят. Те са предоставили становище, в което се казва, че обектите са ползвали терените въз основа на срочни договори, които са изтекли през годините. В тази връзка са им изпращани писма, с което са били уведомени. Търговците обаче са категорични, че никога не са получавали такива писма.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема